Home » 2016 » Декември » 23 » „Добри гости коледари“ от I ОУ „Христо Ботев“ в Център „Дар“
10:57
„Добри гости коледари“ от I ОУ „Христо Ботев“ в Център „Дар“

           На 22.12.2016 г. ученици от V б клас с кл. ръководител Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика, и директорът на I ОУ „Христо Ботев“ – г-н Д. Алексиев, посетиха Дневен център за възрастни хора с увреждания и стари хора „Дар” гр. Търговище.

            Децата представиха литературно-музикална програма, съдържаща коледарски благословии, наричания и песни, която искрено развълнува и възхити старите хора. Очите им се изпълниха със сълзи на умиление и благодарност, че млади хора ги посещават и поздравяват за предстоящите празници. С присъствието си децата внесоха ведрост, жизнерадост и оптимизъм в душите на възрастните.

            Г-н Алексиев поздрави всички присъстващи в залата, наричайки ги „наши майки и бащи“. В знак на уважение към техните години и достоен житейски път учениците от V б клас поднесоха великолепна торта и кошница със свежи плодове, а възрастните хора им подариха картина и ги почерпиха с лакомства. Разделиха се с обещанието за нова среща през 2017 г.

            Срещата в Дневния център предизвика силни емоции у учениците, които бяха впечатлени от добронамереността и благостта на старците, от тъгата в очите им, от великодушния жест  да дадеш част от дневната си сума за преживяване за почерпка на децата. Реалната среща с благородството, страданието, вярата, отчаянието… въздейства на детската душевност много по-силно от всичко останало!

            Благодарим Ви от сърце, мили хора! Бъдете здрави!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 546 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]