Home » 2018 » Февруари » 28 » Дни на медийната грамотност в I ОУ „Христо Ботев“
19:43
Дни на медийната грамотност в I ОУ „Христо Ботев“

      С подкрепата на МОН се провежда кампания за популяризиране на медийната грамотност в училищата, която да фокусира вниманието на учениците да намират, преценяват, използват и произвеждат правдива информация в изобилието на медийни и дигитални източници, както и ефективно и конструктивно да взаимодействат с други хора в online среда. Кампанията се организира от Коалиция за медийна грамотност, обединяваща над 10 организации, които работят на територията на цялата страна. Дните на медийната грамотност се провеждат в периода 6 февруари – 6 март 2018 г. Началната дата е символична – Международният ден за безопасен интернет. Училищата в страната се включват в инициативата чрез организиране на уроци с учениците и тематични родителски срещи.

      I ОУ „Христо Ботев“ град Търговище е сред учебните заведения, които популяризират целите на кампанията за медийна грамотност чрез съпътстващи дейности. На 26 февруари учениците от IV клас проведоха открит урок в час на класа, воден от г-жа Валя Георгиева – педагогически съветник. Дните на медийната грамотност бяха свързани с кибератаките, различните форми на насилие в интернет пространството, възможностите за адекватна реакция на децата, за да имат ефективна защита в online среда.

      В рамките на урока беше презентиран кратък филм по актуалната тревожна тема. Коментира се и посланието, свързано с Деня на розовата фланелка, традиционно отбелязван в последните години от ботевската общност.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 467 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]