Home » 2010 » Ноември » 16 » ДЕСЕТКИ ФАКЛИ ЗАПАЛИХА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ
16:21
ДЕСЕТКИ ФАКЛИ ЗАПАЛИХА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ
     По инициатива на Първо основно училище „Христо Ботев” Денят на народните будители бе почетен с десетки запалени факли. Под техния мистичен пламък, съхранил спомена за духовната сила на българското слово, учениците от кръжок "Художествено слово" представиха литературна композиция „Духът на будителите”, изпълниха с чист и искрен патриотизъм някои от вечните песни на България.
     След поднасянето на венец на барелефа на Христо Ботев в двора на училището, факелното шествие се отправи към барелефа на Васил Левски, чието слово, „сладко и опасно”, и днес води неуморим диалог със съзнанието на съвременния българин.
     Сред ентусиазираните участници и гости беше кметът на общината д-р Мирев, заместник-кметът по образованието Димитрина Петкова, заместник-областните управители Николай Дянков и Елка Станчева.
     Всеки, присъствал на тържеството, несъмнено е отнесъл със себе си част от духовния заряд, който създадоха възпитаниците на училището. И в това е уникалното на това събитие – деца да предизвикат и да провокират националната гордост у търговищката общественост.
Category: Дейности и инициативи | Views: 972 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]