Home » 2016 » May » 10 » Денят на Европа в I ОУ „Христо Ботев“
16:09
Денят на Европа в I ОУ „Христо Ботев“

            Още една инициатива от календарния план за отбелязване на 170-годишния юбилей на светското образование в гр. Търговище бе осъществена в I ОУ на 9 май 2016 г. Ученици и преподаватели размениха ролите си, за да участват в деня на ученическото самоуправление и да насочат усилията си в името на идея, посветена на единството на училищната общност.

            С усърдна предварителна подготовка и много желание ботевските възпитаници поеха функциите на преподавателския екип, административния и помощния персонал.  

            Заставайки от другата страна на образователния процес, младите хора усетиха изключителната отговорност и себеотдаване, които се изискват всекидневно от учителя. Осъзнаха, че преподавателската дейност е много сложен процес, който изисква широк спектър от познания и умения – както в конкретната научна област, така и чисто педагогически.

            Най-отговорната функция на ръководствата на I ОУ поеха ученици от VII клас. Десимира Димитрова от VII в клас замени за един ден г-н Д. Алексиев, заемайки длъжността „директор“. Тя се справи успешно с предизвикателството, опитвайки се да помогне при разрешаване на възникнала конфликтна ситуация в една от паралелките. Г-н Алексиев я запозна с основните задължения и отговорности на директорския пост.

            В ролята на пом.-директори по УД влязоха Еля Изетова и Венги Велиева от VII б клас, а тяхната съученичка Александра Господинова бе пом.-директор по АД. Николай от същия клас стана педагогически съветник. Запознавайки се с детайли от работния процес, младите хора споделиха, че тези длъжности изискват голяма отговорност, организираност, инициативност, умения за толерантно общуване.

            Всички участници в деня на самоуправлението са уверени в неговата ефективност и обединени около идеята той да се превърне в традиция. Г-н Алексиев поздрави учениците за успешната инициатива, като им пожела да бъдат все така единни в общите каузи.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 976 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]