Home » 2016 » Декември » 22 » Да носиш Коледа в сърцето си
11:14
Да носиш Коледа в сърцето си

           На 21.12.2016 г. ученици от VI клас на I ОУ „Христо Ботев“ посетиха Дневен център за деца с увреждания към Комплекс за здравно-социални услуги гр. Търговище. Идеята за инициативата на ботевските възпитаници и техният ръководител Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика, възниква в рамките на кръжока „Светът е география“, сформиран по проект „Твоят час“.

            Дни преди християнската светла Коледа шестокласниците имат желание да доставят радост на децата в Центъра. Със събрани средства учениците от I ОУ  закупиха детски играчки, които подариха на 12 от малчуганите в институцията. По-голямата част от шестокласниците дариха и свои запазени плюшени играчки. Децата, за които са предназначени подаръците, са на възраст от 1 до 6 годинки и по много емоционален начин приеха жеста.

            На инициативата присъства и г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ „Христо Ботев“, който поздрави екипа на Дневния център по повод настъпващите празници.

            Да носиш Коледа в сърцето си – това е посланието, което води участниците в кръжок „Светът е география“ при избора на дейност, свързана с уважение към нравствените ценности „съпричастие“, „състрадателност“, „загриженост“ за нуждаещите се от помощ, от частица обич и радост…

            Вярвам, че когато деца помагат на деца, доброто се умножава, а вярата в него става неимоверно силна!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 1168 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]