Home » 2016 » Април » 22 » „Цветята в моя свят“ – съвместна инициатива на РБ „Петър Стъпов“ и I ОУ „Христо Ботев“
08:27
„Цветята в моя свят“ – съвместна инициатива на РБ „Петър Стъпов“ и I ОУ „Христо Ботев“

            Уъркшоп за художествено аранжиране на цветя на тема „Цветята в моя свят” с участието на ученици от VII а клас на I ОУ „Христо Ботев” гр. Търговище бе осъществен на 20.04.2016 г. в сектор „Изкуство“ на Регионална библиотека „Петър Стъпов“. Ръководител на ботевските възпитаници е Ивалина Белчева – ст. учител по изобразително изкуство. Изложбата с техните произведения може да бъде посетена до 22 април.

            Пролетните християнски празници от векове са внасяли в живота на хората усещане за радост и доброта. По повод предстоящата Цветница, Регионална библиотека „Петър Стъпов“ инициира изложба, посветена на цветята, които носят красота и вдъхновение в ежедневието ни. Бе представена презентация, свързана с темата. Учениците от VII а клас аранжираха великолепни ароматни букети и икебани. С естетически оформените творения бе експонирана изложба.

            Всички участници в инициативата бяха поздравени с народната песен „Еленко, моме маненко“, изпълнена от Емине Сиракова /VII в клас/ - възпитаничка на Ив. Захариева /ст. учител по музика/.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

ГАЛЕРИЯ

Category: Дейности и инициативи | Views: 592 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]