Home » 2015 » Януари » 21 » ЧУДЕСНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ
18:10
ЧУДЕСНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ

                През годините на съществуването си I ОУ „Христо Ботев“ е доказало трайния интерес на своите ученици към хуманитарната област. Децата обичат българския език и литературата и с желание участват в извънкласни форми, свързани с тази област, като традиционно са на първите места в класациите.

                Пореден успех за учениците от I ОУ са резултатите, показани на общинския кръг на олимпиадата по БЕЛ /12.01.2015 г./. От 20 участници 13 са класирани за областния кръг, който ще се проведе на 22.02.2015 г. Най-многобройна е групата на петокласниците, при които 8  ученици имат отлични оценки. С най-висок резултат са Йоана Димитрова, Грета Григорова и Християна Бориславова. Трима представители на випуска VI клас също са изпълнили чудесно  задачата за създаване на сбит преразказ на изучаван текст. Това са Александра Огнянова, Калина Неделчева и Мертол Адемов. Изключителни комплименти заслужават две момичета от VII в клас – Дариана Трифонова /92 точки/ и Стефани Иванова /91 точки/, които показват високо ниво на владеене на граматичния и литературния материал, като успешно са се справили с тест от 30 въпроса и отговор на литературен въпрос. Форматът е труден и различен от този, който е за НВО след завършен  VII клас.

                Поздравления за младите литератори и за техните преподаватели – П. Асенов, Д. Алексиев, Сн. Радева и Г. Станчева! Пожелания за същите резултати и на областния кръг!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

Category: Олимпиади и състезания | Views: 862 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]