Home » 2016 » Ноември » 8 » Четвъртокласник от I ОУ „Христо Ботев“ – една от големите млади надежди на България в спортната гимнастика
11:32
Четвъртокласник от I ОУ „Христо Ботев“ – една от големите млади надежди на България в спортната гимнастика

      Град Търговище традиционно се слави със своята успешна школа в спортната гимнастика. Поредното безспорно доказателство за това е Георги Стоянов  - ученик в IV в клас на I ОУ „Христо Ботев“ /кл. ръководител Ст. Груйкина, ст. учител в начален етап/, който е изключително талантлив млад гимнастик от Спортен клуб „Торнадо“.

            През изминалата година момчето печели много държавни и международни състезания. Победител е в I етап от Държавно първенство по спортна гимнастика, зона „Север“; златен медалист от Купа „България“.

            При участието си в Junior Artistic Gymnastic Tournament „Sophia cup“ заема престижното III-то място в многобоя.

            На Държавното първенство в гр. София, зала „Арена Армеец“, става абсолютен републикански шампион с пет златни /многобой, кон с гривни, халки, успоредка и прескок/ и два сребърни медала /земя и висилка/. Шампион е и в турнира по спортна гимнастика „Звездички“, проведен в гр. Русе. Печели сребърен медал в многобоя на турнира „Черноморски младежки игри“ в гр. Варна.

            Побеждава в турнира „Седемте тепета“, гр. Пловдив, като завоюва четири златни медала /многобой, кон с гривни, прескок, висилка/ и три бронзови /земя, халки, успоредка/.

            На малкия талантлив състезател сега предстоят участия в Международен фестивал на гимнастиката „Дунавска перла“ 2016 г.; 13-ти Интернационален турнир „Любчо Солашки“, гр. Благоевград; Международен турнир по спортна гимнастика в гр. Нови Сад – Сърбия.

            Желаем още безброй успехи на Георги в любимия спорт и вярваме, че I ОУ „Христо Ботев“ и гр. Търговище ще се гордеят в бъдеще и с европейски, и със световен шампион!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


   

Category: Постижения | Views: 653 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]