Home » 2017 » Ноември » 17 » „Четящо дърво“ и картинен правописен речник
14:08
„Четящо дърво“ и картинен правописен речник

В периода 13.11. – 17.11.2017 г., в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище се провежда Седмица на четенето. Инициативата е част от дейностите, заложени в Училищния план за действие в изпълнение на Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2017-2018 г.

На 14 ноември часът по извънкласно четене в ІІІ а клас /кл. ръководител Любка Иванова – главен учител в начален етап/ се проведе в творческа атмосфера, пренасяйки се и в учебния час по музика, защото ентусиазмът и вдъхновението бяха завладели умовете и сърцата на учениците, които изработиха тематична украса за класната стая.

Появи се „четящо дърво“, в чиито есенни листа бяха пресъздадени любопитни факти за изучавани автори от детската литература. Децата сами създадоха творчески рисунки на думи с несъответствие между изговор и правопис, като заместиха чрез илюстрации звуковете с правописни особености. След това залепиха своите произведения по стените на класната стая и тя се превърна в картинен правописен речник. По тяхна идея над кошчето за отпадъци бяха поставени думите, които най-често грешат, за да може постоянно да си припомнят правописа им.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Views: 594 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]