Home » 2015 » March » 4 » ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ОТ УЧЕНИЦИТЕ НА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“!
11:49
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ОТ УЧЕНИЦИТЕ НА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“!

            На 27.02.15 г. ученици от ПИГ /IV а и IV б клас/ с ръководител Р. Пиперова посетиха Детския отдел на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ гр. Търговище, за да участват в творческа работилница за изработване на мартеници. Децата с удоволствие и радост се включиха в творческата дейност, която им даде възможност да се носят на крилете на въображението. То беше най-ценният помощник при подготвянето на мартеничките, свързани с празника, носещ толкова много настроение за децата.

            На 04.03.15 г. учениците имаха възможност да подарят своите творения на служители от Община Търговище. Тази традиция, въведена преди няколко години, радва и малки, и големи, защото най-скъпият подарък е този, който е подготвен лично от подаряващия. Д-р Красимир Мирев – кмет на Община Търговище, и началници на отдели в обществената институция посрещнаха приятелски малките гости и изслушаха изпълнения на стихотворения, посветени на първи март.

            По-късно учениците от I ОУ посетиха Областната управа и РИО – Търговище, където също се радваха на усмихнато посрещане от страна на служителите там. Възрастните споделиха, че мартеничките, които са получили, са много мил детски жест. 

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 583 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]