Home » 2017 » March » 8 » Ботевски възпитаници с „Море от любов“ за 8 март
10:39
Ботевски възпитаници с „Море от любов“ за 8 март

       В навечерието на 8 март ученици от начален етап на I ОУ „Христо Ботев“ поднесоха вълнуващ подарък за своите семейства. Пролетният спектакъл под наслов: „Море от любов за моето семейство“ бе представен на 6 март 2017 г. в залата на Държавен куклен театър – Търговище. Специален гост на децата бе г-жа Рая Матева – заместник-кмет на Община Търговище.

       Сцената се завладя от чара и таланта на четвъртокласниците, участващи в изявата. Техен ръководител е Севинч Мехмедова – учител ЦДО в начален етап. Това е втора сценична изява за г-жа Мехмедова и нейните възпитаници в рамките на учебната година. Първото им представяне пред публика бе свързано с възстановка на коледни традиции.

       Целта на пролетния спектакъл бе ориентирана към изява на артистичните способности на децата, които имат желание да творят на сцена. Тяхната амбиция е в унисон с креативния дух на г-жа Мехмедова и този синхрон провокира творческия процес.

       В двете части от вълнуващия спектакъл малките актьори отправиха послание за искрена обич, уважение и възхищение към образа на жената – всеотдайна майка и грижовна баба. Чрез литературно-музикална програма децата изпратиха истинско „море от любов“ към жените, дарили им най-ценното – живота.

       Съвременна интерпретация на обичаната фолклорна приказка „Който не работи, не трябва да яде“ наблюдаваха зрителите във втората част от спектакъла. Превъплъщенията в ролите на приказните персонажи бяха великолепни. Сцените от сюжета се обогатяваха с популярни стойностни песни в унисон с посланията на текста. Контрастът между изконната българска традиция и подвластността на „фолк културата“, пресъздадена чрез поведението на мързеливата галена мома, бе най-важният смислов акцент в приказната интерпретация.

       А най-ценното усещане за зрителите в залата бе СПОДЕЛЕНОСТ – на обич, загриженост, всеотдайност, уважение… В безграничното „Море от любов“ на учениците от I ОУ „Христо Ботев“ тези чувства имаха един-единствен основен получател: МАМА!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 515 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]