Home » 2017 » Април » 20 » Ботевски проекти на национално ниво
12:10
Ботевски проекти на национално ниво

       В периода 28 - 30 април 2017 г. град Сандански ще бъде домакин на националния кръг от олимпиадата по гражданско образование.

       I ОУ „Христо Ботев“ ще представя област Търговище на престижната образователна инициатива. Седмокласничките Радостина Богословова /VII в клас/ и Християна Бориславова /VII а клас/ са авторският екип, създал проекта „В кошера“, който е допуснат до участие във финалния етап.

       Целите на разработката са свързани с идеята да се представят полезните за здравето на човека пчелни продукти и да се предизвика интерес към по-честата им употреба; да се привлече вниманието на повече хора към здравословното хранене с пчелни продукти; да се предизвика любопитството на децата към света на пчелите.

       От 12 до 14 май 2017 г. в град Варна ще се проведе националният кръг от олимпиадата по информационни технологии. За пореден път I ОУ „Христо Ботев“ ще участва в образователния форум чрез уеб сайт „В кошера“, който е сред двайсетте, одобрени от националната комисия – възрастова група V - VIII клас, в съответното направление.

       За работата по проектите Радостина и Християна са разчитали изключително много на доказания професионализъм на г-жа Катерина Милева – преподавател по информационни технологии. Съвместната дейност на учител и ученици отново дава прекрасни резултати. Традицията продължава – всяка учебна година I ОУ „Христо Ботев“ има участници в най-високия етап на олимпиадите.

       Успех на талантливия екип с два национални кръга за покоряване пред себе си!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Олимпиади и състезания | Views: 824 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]