Home » 2016 » Юни » 3 » Ботеви следовници завинаги!
14:05
Ботеви следовници завинаги!

            Тази година се отбелязват 140 години от героичната гибел на Христо Ботев. На 2 юни учениците на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище честваха своя патронен празник.

            На тържествена церемония г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ, връчи грамоти и предметни награди на отличили се ботевски възпитаници, достойно защитили името на учебното заведение. Те са наградени за успехи на национално ниво в сферите на науката и изкуството. В своето обръщение към педагогическия екип и младите хора директорът изрази гордостта си, че в юбилейната за светското образование на града ни година ботевци участват активно в инициативи, посветени на значимото събитие.

Тържеството продължи с празнично шествие, предвождано от фанфарния оркестър на I ОУ /ръководител Ив. Захариева/. Пред паметника на Никола Симов – Куруто наши ученици представиха вълнуваща литературно-музикална програма.

В знак на почит пред делото на Ботев и загиналите за свободата на България сведохме глави в едноминутно мълчание. 30 венценосци от I ОУ поднесоха венци и цветя пред паметника – признание към героичните личности и техния подвиг. За част от седмокласниците и за осмокласниците моментът бе особено емоционален, защото това е последният ден, в който те носят ботевските униформи – знак за гордост и уважение към ценностите на ботевската общност!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 598 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]