Home » 2016 » Септември » 7 » Ботевци участват в общоградско честване
12:04
Ботевци участват в общоградско честване

            В навечерието на Деня на Съединението – 6 септември, светла дата за българската нация, град Търговище отбеляза един век от Тутраканската епопея. Възпоменателното събитие бе организирано от Областна администрация и Община Търговище.

            Празничното шествие, в което се включиха и курсанти от Висшето военно училище в гр. Шумен, тръгна от централния площад и се отправи към Войнишкия паметник, където се състоя тържествена заря-проверка. 45-ти артилерийски полк в родния ни град е наследник на полка, изстрелял първите залпове срещу Тутраканската крепост и има значителен принос за освобождението на цяла Южна Добруджа.

            Церемонията завърши с поднасяне на цветя и венци пред паметника. Венценосци бяха ученици от VII б клас на I ОУ „Христо Ботев“ /класен ръководител Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика/. Облечени в ботевски униформи, младите хора за пореден път показаха своята съпричастност към историческото минало на родния край. А днес е изключително важно духът на патриотичното възпитание да се поддържа с всеобщи усилия!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


 

Category: Дейности и инициативи | Views: 844 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]