Home » 2016 » May » 17 » Ботевци – първенци в национално състезание
15:39
Ботевци – първенци в национално състезание

            На 16.05.2016 г. се проведе областният кръг на ХІV национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“ в базата на Група „Спасителни дейности“ гр. Търговище.

            Отборът на І ОУ „Христо Ботев“ бе в състав: Мертол Адемов, Веселин Нанков, Мариян Красимиров /тримата от VІІ а клас/ и Ерай Тахсин /VІІІ б клас/.  Те се състезаваха с отбори от Опака, Омуртаг и Попово.

            Участниците решиха тест, който изискваше познания в сферата на бедствията, пожарите и извънредните ситуации. При практическите игри отборите демонстрираха умения за адекватни и навременни действия в различни кризисни  ситуации:  поставяне на  противогази и памучно-марлени превръзки в условията на химическо замърсяване; дезинфекция на помещения и хранителни продукти; бързина и правилна реакция при земетресение и наводнение, при оказване на първа помощ на пострадал в катастрофа.
            Нашият отбор се справи отлично със задачите и се класира на първо място, поради което ще има възможността да представи област Търговище на националния кръг от състезанието.

            Победителите получиха грамоти и предметни награди. Честито, момчета!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Олимпиади и състезания | Views: 920 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]