Home » 2017 » Ноември » 6 » Ботевци помнят будителите
18:11
Ботевци помнят будителите

       В навечерието на един от най-свидните български празници – Деня на народните будители – ученици от VII в клас на I ОУ „Христо Ботев“ представиха литературно-музикална композиция „Да помним будителите“.

       На 30 октомври 2017 г. те гостуваха при VI г клас с класен ръководител Ивелина Захариева – ст. учител по музика, а на 31 октомври посетиха учениците от III в клас с класен ръководител Петя Иванова – ст. учител в начален етап.

       Подготвени от Галина Станчева – главен учител по БЕЛ – седмокласниците с желание и чувство на почит към делото на славните родолюбци осъществиха представянето си пред малките ботевци. Под звуците на емблематичните възрожденски песни „Хубава си, моя горо“ и „Къде си, вярна ти любов народна“, класната стая на III в клас се изпълни с будното слово на Паисий Хилендарски, Добри Чинтулов, Иван Вазов, Атанас Далчев... Третокласниците с интерес и внимание слушаха по-големите ботевци, потопени в магията на въздействащите литературни творби.

       Идеята за отбелязване на видната дата по този начин бе породена от факта, че г-жа Иванова е бивш класен ръководител на учениците от VII в клас. В съвместната дейност с настоящите й възпитаници има дух на приемственост. Общуването между поколенията ботевци е традиция, която продължава да се обогатява и е особено силна във връзка с пресъздаване на неугасващия спомен за святото дело на великите българи!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 499 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]