Home » 2018 » March » 3 » Ботевци отбелязват 140 години българска свобода
19:53
Ботевци отбелязват 140 години българска свобода

      По традиция ученици и преподаватели от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище имаха ключово участие в общоградското честване на Трети март – националния празник на Република България. След военния ритуал за издигане на националния флаг, знамената на Европейския съюз и Общината, на пл. „Свобода“ се състоя флашмоб на ботевски възпитаници, които с бели, зелени и червени балони, под гордите Вазови стихове от „Отечество любезно, как хубаво си ти“, изпратиха най-българското послание в родното небе.

      Празничното шествие се отправи към паметника на българо-руската дружба, където Светослава Добрева, Мария Захариева, Иван Кънчев и Александър Колев представиха поетичната композиция „Орловите крила на свободата“, подготвена от г-н П. Асенов – ст. учител по БЕЛ.

      Ботевски възпитаници бяха част и от тържествения ритуал за поднасяне на венци и цветя като почит към безсмъртието на героите, дарили живота си за заветната свобода. I ОУ „Христо Ботев“ остава учебното заведение с най-силно и отговорно следвана мисия за съхраняване на националните ценности в съзнанието на младите хора!

      Честит свят ден на славата, примера и саможертвата, българи!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 505 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]