Home » 2017 » Декември » 1 » Ботевци обичат Йовковата проза
13:59
Ботевци обичат Йовковата проза

За пръв път в най-новата история на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище възпитаници на учебното заведение се включиха в престижния Национален литературен конкурс „Магията на красотата“ – 2017, чийто организатор е СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали, със съдействието на РУО – Кърджали. Това издание е посветено на 60-годишнината от създаването на образователната институция.

Инициативата цели да се превърне в духовна среща на млади творци от цялата страна, споделящи радостта от досега с Йовковото творчество. Сред постъпилите за участие в конкурса 95 литературни творби, с призови места са отличени две произведения на ботевски възпитанички.

В жанрова категория „Стихотворение“, възрастова група V – VII клас, на I място журито е класирало стихотворението „Хоризонт“ – автор Карина Димова от VII а клас. Във възрастова група II – VII клас, категория „Разказ“, с поощрителна награда е отличена творбата на Фюсин Асанова от VII в клас, озаглавена „По Коледа“.

Седмокласничките получиха грамоти и Йовкови книги, а I ОУ също е отличено с грамота за принос към конкурса и с юбилейно издание на книга, пресъздаваща историята на емблематичното за Кърджали учебно заведение.

Така, при първото си участие в значимата инициатива, и двете участнички от I ОУ „Христо Ботев“ спечелиха отличия – постижение, достойно за адмирации. Ръководител на наградените амбициозни и талантливи момичета е Галина Станчева – главен учител в прогимназиален етап.

Радваме се на успеха и продължаваме да творим заедно!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 515 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]