Home » 2015 » May » 14 » Ботевци – на национален кръг от състезание по гражданска защита
12:28
Ботевци – на национален кръг от състезание по гражданска защита

            На 12.05.2015 г. в базата на група „Спасителни дейности“ – Търговище се проведе областният кръг на Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2015 г.“. За пореден път то се организира с подкрепата на МВР и Главна и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

            Пет отбора участваха в областния кръг на състезанието: ученици от Търговище, Попово, Омуртаг, Антоново и Опака. I ОУ „Христо Ботев" – Търговище беше представено от отбор в състав: Кайа Кадиров /VII а клас/, Серкан Нежмиев /VII а клас/, Стилиян Цветков /VII д клас/ и Ерай Тахсин /VII д клас/.

            Младите хора се състезаваха в шест различни етапа, като единият от тях беше теоретичен, а останалите – практически. В практическите етапи отборите изпълняваха задачите за време, което се натрупваше до последното изпитание.

            Журито, което оценяваше състезателите, включваше представители на служба „Пожарна защита и безопасност на населението“ и на БЧК – Търговище.

            В теоретичния етап участниците трябваше да решат тест с 35 въпроса за 35 минути. Следваха практически задачи и ситуативни игри. От състезателите се изискваше да покажат умения за поставяне на противогаз, направа на памучно-марлена превръзка, правилни действия при защита от бедствия, оказване на първа помощ по зададена ситуация, пожарна безопасност.

            Отборът на I ОУ се представи най-убедително и заслужено зае първо място, като извоюва правото да представи област Търговище на националния кръг от състезанието по гражданска защита. Поздравления, ботевци! Достойно защитихте престижа на родното училище!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 816 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]