Home » 2015 » Април » 17 » Ателие „Декупаж“ в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
12:56
Ателие „Декупаж“ в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            За по-голямата част от учениците пролетната ваканция беше свързана с отдих и пътувания до близки и далечни дестинации. Някои млади хора обаче съчетаха почивката с творческа дейност.

            За първа учебна година в I ОУ функционира много интересна форма по проект УСПЕХ – ателие „Декупаж“, чийто ръководител е Катерина Милева /ст. учител по ИТ/. В него са включени 11 ученици от VI клас, които посветиха няколко дни от пролетната ваканция на усвояването на декупажни техники. Чрез „състаряване“, „салфетна техника“, работа върху стъкло и дърво децата изработиха впечатляващи и оригинални  продукти. Някои от тях са битови, а други имат естетическа функция, но всички пресъздават богатата фантазия на творците, които са ги измайсторили. Детското въображение оживява чрез цветове, форми и образи. Сякаш нюансите на красивата дъга са превъплътени в ученическите творения, които вече са превърнати в експонати от специално подготвена изложба в сградата на I ОУ. Това е представителната изява на ателие „Декупаж“.

            Особено ценно е посвещаването на свободното време на младите хора за занимания с изкуство. Творческата дейност развива естетическия усет и провокира  силата на въображението, за да може светът да бъде видян в цялото му многообразие.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Проект "Успех" | Views: 2349 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]