Home » 2015 » Април » 1 » Артур Минчев от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище с участие в национален кръг на „Знам и мога“
09:24
Артур Минчев от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище с участие в национален кръг на „Знам и мога“

            На 28.03.2015 г. град Бургас беше домакин на значим образователен форум – национален кръг на Четвъртата олимпиада „Знам и мога“. Единственият класиран ученик от област Търговище беше четвъртокласникът от I ОУ Артур Антонио Минчев.

            На 27.03. организаторите бяха предвидили официално посрещане на участниците в най-добрия град за живеене Бургас. Празнично шествие и дефиле на знаещите и можещи ученици с флаговете на общините, които представят, бяха част от програмата за откриване на образователната инициатива. От 19.00 ч. се организира  вечер на приятелството в ресторант „България“.

            Домакин при провеждането на олимпиадата бе НБУ „Михаил Лъкатник“, което посрещна всички участници. В рамките на 90 минути децата трябваше да се справят със задачи от различни научни области. Национална комисия оцени ученическите работи и обяви класирането. Артур Минчев е с 20-ти резултат /38 точки/ сред 45 четвъртокласници от страната – едно достойно представяне за училището и областта.

            Най-ценният спомен за момчето ще остане присъствието му сред деца от цяла България, показали значими резултати при своето представяне. Артур е доволен от участието в олимпиадата и ще запази особен сантимент от това изживяване. За спомен ще останат и специалните подаръци на организаторите: моряшки костюм, грамота за участие, бележник с правила за чистота на българския език /правила за правоговор и правопис/, помагало „Забавна математика за V клас“ и красива мида, пълна с бонбони. В съзнанието на четвъртокласника са запечатани ярки мигове –   кръщене от Нептун и получено име на морски обитател, снимки с талисманите на олимпиадата и пред тортата с олимпийския символ.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 819 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]