Home » 2016 » Ноември » 8 » Активно участие на ботевци в благотворителна акция
12:07
Активно участие на ботевци в благотворителна акция

      От 24.10. до 08.11.2016 г. Асоциацията на родители на деца и лица с епилепсия и Асоциацията на родители на деца с нарушено зрение, съвместно с Детска градина „Червената шапчица“ гр. Търговище, провеждат благотворителна акция в помощ на Защитеното жилище на Отец Иван в с. Якимово. Училищното ръководство на I ОУ „Христо Ботев“, Педагогическият съвет и Ученическият съвет отправиха призив към учениците и родителската общност да се включат в благородната кампания и да помогнат на децата в нужда.

       Близо 100 ученици от I, II, III, IV, V, VI, VII и VIII клас и техните родители взеха участие в инициативата, дарявайки дълготрайни фабрично пакетирани хранителни продукти, домакински миещи препарати, дрехи и обувки за деца до 10-годишна възраст, памперси, сухи млека, бебешки храни и пюрета, ученически пособия. Има паралелка, в която абсолютно всеки от 22-та ученици се е включил с дарение. Това е V б клас с кл. ръководител Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика. Силна активност като цяло показа випускът на III клас /III а клас – кл. ръководител С. Стойкова, III в клас – кл. ръководител М. Доманова, III г клас – кл. ръководител В. Таскова/.

       За пореден път ботевската общност показа какво означава да помагаш, да си добър, без да очакваш нищо в замяна, изразявайки съпричастност към доброто дело на Отец Иван!

       Организаторите на благотворителната акция изразяват своята огромна благодарност към учениците и родителите от I ОУ „Христо Ботев“ – дарители в кампанията. Предстои медийно отразяване на благотворителното дело – разширен репортаж, в който ще участват ботевски възпитаници.

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ 


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 780 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]