Home » 2015 » Септември » 16 » Усмивки и мечти на 15 септември в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
12:54
Усмивки и мечти на 15 септември в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 15.09.2015 г., в 9.00 ч., всички училища от страната откриха новата учебна 2015/2016 година. Традицията повелява този ден да бъде съпътстван от много цветя, усмивки и прекрасни пожелания. Така беше и на вълнуващото тържество в двора на I ОУ.

            По сценарий на Ив. Захариева – ст. учител по музика, и П. Асенов – ст. учител по БЕЛ, пред многобройните гости на празника се представи спектакъл с рецитал, вокални изпълнения, китайски танц, ръченица. Голяма радост и възхищение предизвика народният танц, чиято хореография е дело на две бивши ученички от I ОУ – Даниела Кирилова и Венета Енева. Те с удоволствие създадоха прекрасната ръченица като подарък за всички настоящи ученици – символичен знак за съхранен модел на приемственост между ботевските възпитаници.

Най-много аплодисменти събра емоционалният рецитал на първокласниците, към които в този ден са приковани всички погледи. Това е техният най-важен празник! Малчуганите винаги привличат всеобщи симпатии с чара и спонтанността си.

            Специалните гости на тържеството – д-р Дарин Димитров /депутат от ГЕРБ/ и г-жа Татяна Коджаманова /представител на Училищното настоятелство/, поздравиха всички ботевци и им пожелаха ученолюбието да ги съпътства винаги.

            Г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ – отправи приветствие към ученици, преподаватели и родители, пожелавайки здраве, светлина, озаряваща дните ни, и много успехи. Той връчи символичния ключ на знанието на първокласника Християн, който с радост прие ценния подарък. След като се разнесе биенето на първия училищен звънец, ботевското школо бе символично отключено и всички първолаци  пристъпиха прага му, минавайки през шестица, направена от свежи цветя – ритуал, който носи много позитивни емоции на ученици, учители и родители.

            На добър час, ботевци! С дух, сили и вдъхновение към новите предизвикателства!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 1132 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]