Home » 2014 » Юни » 23 » СПОМЕНИ И МЕЧТИ ЗА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЪРГОВИЩЕ
15:41
СПОМЕНИ И МЕЧТИ ЗА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЪРГОВИЩЕ

      Краят на всяка учебна година носи много нови емоции на тези, за които образованието е мисия, както и на младите хора, обучавани от тях. В едно основно  училище най-вълнуващи са изживяванията за учениците от 8 клас, тъй като те са „абитуриентите” тук.
      Сред важните традиции в I ОУ „Хр. Ботев” една има особена сантиментална  стойност, защото е свързана със специален концерт и тържествена церемония по връчване на дипломите за завършено основно образование. Тази година станахме свидетели на  запомняща се програма, посветена на спомените и мечтите на най-големите ученици в училището. Тя предизвика силни емоции в публиката, която с интерес наблюдава завладяващите изпълнения – поздрав за „абитуриентите”.
      С вълнуващо послание към любимите преподаватели започна празничният концерт  в залата на Кукления театър. Водещите припомниха мисията на учителите да създават успешни личности и изказаха своята благодарност за положените през годините усилия. Според разделящите се с Ботевото училище ученици, те пазят ценни спомени за осем  незабравими години. Порасналите вече деца неусетно са разбрали, че времето, прекарано тук, превръща училището не само в пространство на знанието, но и в територия на подготвени за реални житейски ситуации млади хора. Това е значимо и успешно начинание за преподавателите.
      Специален поздрав към завършващите ученици отправи  Николай Танев от VI б клас, който е най-голямото музикално дарование на I ОУ. Последва представяне на пиесата „Златната рибка” по Радой Ралин от театрална студия „Вълшебната завеса” с ръководител г-жа Ив. Захариева. Кулминацията на зрителските емоции беше предизвикана от театралния етюд „Статуята” в изпълнение на ученици от VII клас и със специалното участие на талантливия Петър Асенов от VIII б клас. Ръководител на участниците в сценката е преподавателят по БЕЛ г-н Петър Асенов. Завладяващата пантомима и оригиналният музикален фон предизвикаха искрен и нестихващ смях сред гостите на тържеството – родители, учители и ученици.
      Смехът и доброто настроение бързо отстъпиха място на тъгата, когато в края на програмата всички от двата осми класа се качиха на сцената, за да изпеят заедно последната си обща песен, символично свързана с приятелството за цял живот – вечната песен на ВГ „Тоника” „Един неразделен клас”. В емоционално слово г-н Д. Алексиев – директор на училището, пожела на осмокласниците да пазят спомена за първото училище и да не спират да мечтаят за бъдещи успехи.
      Празничната програма завърши с тържествено връчване на дипломите. Отличниците във випуска получиха интересни книги – признание за усилията, положени през годините. Красотата на емоционалния момент допълваха и пъстрите цветя, подарени в знак на уважение към класните ръководители: г-жа Т. Галченко и г-жа В. Жекова.
      Светът на съкровените спомени за любимото училище и мечтите за нови постижения отново беше изживян /и със сигурност не за последен път/ на импровизирания бал на осмокласниците. Така изминалите осем години наистина ще останат незабравими за тези млади хора, които са поели вече към други учебни заведения, но винаги ще се връщат  към първото си училище с носталгия и респект.   

   Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище

Category: Дейности и инициативи | Views: 657 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]