Home » 2016 » Февруари » 1 » Нов проект на I ОУ „Христо Ботев“, класиран в престижен конкурс на МЗ
12:26
Нов проект на I ОУ „Христо Ботев“, класиран в престижен конкурс на МЗ

            110 проекта на ученици от I-ви до XII-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. Инициативата принадлежи на Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на младежта и спорта, МОН, Министерството на културата, Представителството на Европейската комисия в България и Министерството на околната среда и водите.

            Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн“.

            В рамките на две предходни години I ОУ участва успешно в престижната инициатива с проекти, посветени на вредата от тютюневия дим, достигайки до финалния кръг. Сега отново ученици от V а, V б и V в клас, ръководени от Ем. Николова – ст. учител по биология и ЗО, се включват в конкурса с проект по темата „На MAX бъди СЪС спорт и здравословно хранене ТИ!“. Идеята на ботевци е: „Със здравословните храни и спорт ще бъдеш здрав за цял живот!“. Техният проект е един от 45-те проекта в  цялата страна, получили одобрението на журито /категория V – VIII клас/. Ботевските възпитаници са предвидили пет дейности в периода от месец януари до месец май 2016 г.

            Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2016 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни.

            Желаем успех на нашите участници!

            Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 458 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]