Home » 2015 » Януари » 29 » ИСТОРИЯТА НА ТЪРГОВИЩЕ ГОВОРИ
17:18
ИСТОРИЯТА НА ТЪРГОВИЩЕ ГОВОРИ

            Всяка календарна година на 29 януари ученици и преподаватели от I ОУ „Христо Ботев“ изразяват свята почит и признателност към героите, благодарение на които нашият роден град е бил освободен. През 2015 г. се навършват 137 години от Освобождението на Търговище.

Под звуците на възрожденски песни, изпълнени от емблематичния за града ни Фанфарен оркестър при I ОУ, възпитаници на учебното заведение от седмите класове участваха в празнично шествие по повод светлата дата от местната история. Ботевци станаха част от официалната церемония, състояла се пред паметника на Морената. С вълнение изслушаха спомени на видни обществени личности за величавите събития. Представители на клуб „Краезнание“ с ръководител Ц. Куюмджиева поднесоха венци в знак на признателност към подвига на знайните и незнайни герои. След това цветя бяха поставени и пред паметника на ген. Ернрот.

            Винаги е вълнуващо, когато младите хора от града ни – следовници на родовата памет, съпреживяват историята, защото тя пази вечни истини, без осмислянето на които нито една нация не може да се съхрани!            

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 731 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]